Karina Domino Thomsen, 39 år.

Underviser Mandag Og torsdag–samt efter aftale TLF. 31151378

Baggrund med heste og privat

Jeg har haft heste i over 30 år og har efterhånden prøvet meget –lige fra unge tilridningsheste, træning og uddannelse af heste på mange forskellige niveauer -konkurrencer på landsplan i spring og dressur, kørsel, showridning og meget mere. Pt. rider jeg mest dressur og deltager ofte i undervisning/clinics ved forskellige undervisere fra ind og udland.

De sidste 10 år har jeg arbejdet pædagogisk med unge mennesker, med heste som talerør og arbejdsredskab (Ansat som leder af hestelinje på produktionsskole)

Jeg har arbejdet med fysisk/psykisk handicappede gennem rideterapi og er uddannet Pædagog, Instruktør, hestemassør og adfærdsterapeut og i mine yngre år har jeg været ansat som rytter, underviser og staldansvarlig i flere stalde. Så heste må siges at være en livsstil for mig!

Privat bor jeg sammen med Jens, på en dejlig ejendom hvor vi har plads til lidt af hvert pt. har vi tre store heste og tre hunde, som vi bruger en del tid sammen med -Vi er ofte afsted med hest til diverse arrangementer flere gange om måneden.

-Undervisningserfaringer

Jeg har efterhånden mange års erfaring som underviser.

Det startede da jeg var ca. 15 år, med at jeg underviste lidt på vores heste hjemme, senere begyndte jeg at tage ud og give undervisning privat.

Jeg har også været fast underviser på flere rideskoler gennem en del år.

Jeg interesserer mig meget for videreudvikling og har blandt andet taget en del kurser hos Dansk Ride Forbund, blandt andet er jeg certificeret indenfor instruktørgerning, aldersrelateret undervisning og ryttermærker.

-Hvad jeg lægger vægt på i min undervisning

Jeg engagerer mig meget i undervisningen (især hvis rytteren ønsker det) og lægger stor vægt på at formidle ride teori og forklare baggrunden for de enkelte øvelser og da jeg er uddannet har jeg også en særlig interesse i at udvikle en træningsglad hest, der får udviklet de optimale muskler og smidige krop gennem korrekt træning.  Det er vigtigt for mig at tage rytter samt hest, på det niveau de er på. Alle ryttere og heste er forskellige og skal derfor nogle gange lære tingene på forskellige måder.

For elevhold skal der opbygges tillid mellem elev og underviser, så eleven kan udvikle tryghed for hesten både under ridning og under pasninggennem vejledning fra underviser, så der udvikles forståelse og respekt for hesten, men også gennem leg og humor, så rideskolen kan være et trygt mødested, hvor både børn, unge og voksne kan mødes omkring en fælles interesse -hesten.

eleven bliver mere rutineret og får egen hest eller part, kan fokus lægges mere over på hestens videreuddannelse. Her handler det om at elev og underviser samarbejder om at lægge en træningsplan, således at udvikling og fremtidsplaner bliver afstemt.

Jeg bruger gerne hjælpemidler i træningen, såsom bomme og cavalettis, for eksempel til at træne balance/koordinering og opbygge muskler.

Ridning skal være sjovt for både hest og rytter!

Nanna Lund

Tirsdag og onsdag underviser Nanna Lund

Nanna er 20 år og har redet siden siden hun var 8 år. Hun har redet primært dressur, som hun har flere placeringer i. Hun har redet alt fra LD1 til LA2.

Nanna har planer om at læse til pædagog, og synes at jobbet her er et godt springbræt hertil. Nanna er ofte at finde på FRH, også uden for undervisningstiden.

Nanna er med i juniorudvalget sammen med Karina.

Nanna kan kontaktes på 22 24 88 55